Tűzgátló ajtók

TŰZGÁTLÓ AJTÓK: EI 30, EI 60

TŰZGÁTLÓ AJTÓK: EI 30, EI 60:

Kéttípusú speciális tűzállósággal rendelkező ajtót kínálunk érdeklődőinknek. EI 30 – 30 perces és EI60 – 60 perces. Az olyan tűzválaszfalakban működnek kiválóan, ahol az ajtó tűzállóságának el kell érnie a fal tűzállóságának a felét. Az EI30-as ajtó egy- és kétszárnyú, sima és üveges változatú és az EI60-as egyszárnyú tele ajtók biztosítják a tökéletes védelmet a tűz továbbterjedése ellen és még további 32 dB hangszigetelést is biztosítanak a nem kívánt zajokkal szemben. Ezek az ajtók széles körben alkalmazhatóak lakó- és középületekben, a szállodákban, az iskolákban, stb. Az ajtókat fémtokkal komplett készletben kínáljuk.

Részletek:

AJTÓLAP SZERKEZETE:
Az ajtólap kerete egzotikus fából (EI30) vagy enyvezett fenyőfából (EI60) készül. Az ajtólapbetétet rétegesen elhelyezett tűzálló faforgácslapok alkotják. Az ajtólap HDF lemezzel van borítva. Az üvegezett lapok többrétegű, átlátszó, 30 vagy 60 perces tűzálló üveggel vannak felszerelve.

AJTÓLAPÉL PROFILJA:
Az ajtólap külső kerete a szárny színével azonos élfóliával borított. Az ajtólap falcos változatban készül. CPL felület esetén az ajtólap éle az ajtólap színével azonos 1 mm-es ABS szalaggal van van befedve.

BORÍTÁS
Az ajtólap magas minőségű 0,7 mm-es lamináttal, természetes furnérral (csak sima lapok) vagy PVC-vel (sima vagy profi los lapoknál) van borítva. Az MDF tok (EI30) vagy a kemény fa tok (EI60) az ajtólap színével azonos fóliával van borítva.

TÍPUS
Egyszárnyú: tele – sima vagy profi los, üveges és kétszárnyú EI 30 vagy EI60.

GYÁRI TARTOZÉKOK – ajtólap árában
három (EI30) vagy négy (EI60) darab pánt
zár cilinderbetéthez
tűzálló üveg (szélessége nem függ a lap méretétől)
ajtólapban elhelyezett hőre duzzadó tömítés
tokban elhelyezett tűzálló tömítés
ajtólapban elhelyezett automata küszöbtömítés (csak EI30)
ajtótok
Porta SYSTEM tok megerősítése ajtócsukó szerkezethez
AJTÓLAPMÉRETEK (143.old., 3-es táblázat)
Egyszárnyú: „60”, „70”, „80”, „90”, „100”*
Kétszárnyú: „120”÷„200”.

AJÁNLOTT AJTÓTOK
100 mm-es MDF és állítható EI30 (160mm) tok, állítható zsanérokkal, az ajtólap színében, összhangban ajtólap színválasztékával.
100 mm-es fa tok (EI60) háromrétegű fenyőfából, állítható zsanérokkal, az ajtólap színében 100 mm-es acél saroktok, két oldalon 1,5 mm vastag horganyzott acéllemezzel.
Szerelő dűbellel van felszerelve és meg van erősítve ajtócsukóhoz.
Alapozó porfestékkel lakkozva barna (RAL 8028), szürke (RAL 7047), fehér (RAL 9016) vagy krém (RAL 1001) színben. Szerelő dűbellel van felszerelve és ajtócsukóhoz elő van készítve.
A tok két változatban rendelhető: padlóbeállás nélkül vagy 30 mm-es padlóbeállással. PROJEKT tok **

MEGJEGYZÉS:
Műszaki Minősítés előírásainak megfelelően a tűzálló ajtókat ajtócsukóval kell felszerelni.
Akusztikai osztály Rw = 32 dB (32 ÷ 36 dB-es tartományban). Az EI60 egyszárnyú, tele ajtók akusztikusak.
Rendelhető szabványméretek: PN.
EMI Tűzvédelmi megfelelősség (EI30)

* EI 60 ajtóknál a „100”méret nem elérhető a standard ajánlatban – csak egyedi rendelésként (Porta KONTRAKT).

** Hogy megfeleljen a füstgátlásnak (S60) az EI60 egyszárnyú, tele ajtó, fa ajtótokkal, fel kell szerelni kiegészítő tömítésekkel.

 

Powered By WordPress | Feminine Blog